verzorging bij kanker

Gelaatsverzorging

Stap 1: Reinigen

Cleansing Milk

Neem zowel ’s ochtends als ’s avonds de tijd om het gelaat te ontdoen van make-up en onzuiverheden.
Gebruik hiervoor Body&Bess Cleansing Milk, een uiterst zachte formule die de huid meteen de nodige verzorging biedt.

Stap 2: Verzorgen en beschermen

Serum

Voor een huid die het hard te verduren heeft, zoals tijdens een chemokuur, is een herstellend serum aangeraden.
Het Body&Bess Deep Repair Serum biedt de huid een ware vitamineboost en zorgt voor een sterke hydratatie van de huid. De hoge concentraties actieve bestanddelen zorgen voor een intensief
en langdurig herstel van de vermoeide en voedingsarme huid. Breng het serum ‘s avonds aan onder de nachtcrème. Gebruik idealiter 1 ampul per week.

Dagcrème

De Body&Bess Day Cream beschermt de huid tegen wind en vervuiling en zorgt daarbovenop voor een diepe voeding en verzorging van het gelaat.
Strijk de crème uit van het midden van het gelaat naar de buitenkant en masseer de huid zacht om de crème goed te laten inwerken. Vergeet
ook de oren en de hals niet.
De Body&Bess dagcrèmes die hiervoor in aanmerking komen zijn de 24h Nutri+ Cream en de Hydra+ Day Cream

 

Lichaamsverzorging: handen, voeten en nagels

Door chemo- en radiotherapie kan de huid, maar ook die van de handen en voeten uitdrogen. Body&Bess Body Lotion Intensive zorgt ervoor dat de huid de verzorging krijgt die ze verdient.
Gebruik de lotion 2x per dag voor een snel en langdurig resultaat.
’s Avonds de lotion overmatig aanbrengen en slapen met katoenen handschoenen en sokken zodat de lotion de volledige nacht kan inwerken.

Tips

  • Gebruik een zeepvrij wasproduct indien last van een droge huid.
  • Voeg een paar druppels Body&Bess Intensive Body Oil toe aan het badwater voor een intensieve voeding en verzorging van de huid.

Door de ziekte en de behandeling kunnen nagels erg broos en breekbaar worden. Ze kunnen verkleuren of witte lijntjes krijgen. Dit vermijden is helaas geen optie, maar deze kunnen wel een beetje gespaard en verwend worden.
Masseer voor het slapengaan de nagels en nagelriemen met de Body&Bess Intensive Body Oil. Dit verbetert de conditie van de nagels aanzienlijk.